05.04.14

Як користуватися Яндекс Диском?

У наш час все більше набувають популярності хмарні технології такі як Яндекс Диск, SkyDrive від Microsoft або Google Drive від Гугла. Між ними, як завжди, йде дуже велика конкуренція за право володіти особистими даними користувачів . Але вже якщо Ви зібралися ділитися своїми файлами, то я б все таки рекомендував зберігати їх на російськомовному сервісі, а не віддавати іноземним компаніям. Тому в цій статті я розповім як встановити програму Яндекс Диск і як нею користуватися.

По перше, що таке Яндекс Диск, спробую описати простою і зрозумілою мовою - це така хмарна технологія. Тобто компанія Яндекс надає Вам на своєму величезному жорсткому диску небагато місця (від 3 до 20 Гігабайт), для того щоб Ви там могли зберігати свої фотографії, відео ролики, документи, програми ну та інші файли.

У чому плюси такої технології. Плюс в тому, що Ви можете заходити на Яндекс Диск з будь-якого пристрою і з будь-якого місця (наприклад з роботи), вам всього то потрібно буде тільки знати логін і пароль від своєї електронної пошти на Яндексі.

Або наприклад у Вас полетіла операційна система, або ще гірше зламався жорсткий диск, та так зламався, що відновити дані буде коштувати Вам приблизно як дешевий автомобіль. А якщо у Вас все файли зберігаються на їх диску, то їх у будь-який час можна завантажити назад.

Тепер давайте розглянемо мінуси такого засобу зберігання даних. А мінус тільки один. Він полягає в тому, що Ви добровільно віддаєте і довіряєте свої особисті дані на зберігання. Тут вже Вам самим вирішувати, довіряєте Ви компанії чи ні. 
Отже, давайте приступимо до встановлення програми Яндекс Диск на свій комп'ютер. Що нам для цього знадобиться. Всього лише електронна поштова скринька заведену на Яндексі. 

Пошту завели, тепер заходимо через браузер в її інтерфейс і вибираємо вкладку «Диск»

Для початку Яндекс нам пропонує встановити диск розміром 3 Гігабайта, після завантаження якого небудь файлу додадуть ще 2 Гб, далі більше. 

Далі потрібно буде завантажити програму YandexDiskSetup.exe, це інсталяційний файл самої програми. Зберігаємо його куди небудь і для початку установки запускаємо його.

У мене він зберігся в завантаженнях, я просто натискаю на нього і повинна запуститися установка.

Далі Яндекс Диск почне викачуватися

Після завантаження програми почнеться автоматичне встановлення. У першому вікні нам як і в багатьох програмах пропонують напхати в свій комп'ютер різні доповнення. Якщо Ви хочете, щоб вони у Вас були в комп'ютері, то нічого не чіпайте і тисніть кнопку «Готово». В іншому випадку потрібно зняти всі галочки. Мені вони не потрібні, тому я прибрав всі галки і натиснув «Готово»

Далі відкривається вікно налаштування віддаленого Диска. Як я писав вище - ця папка, доступна Вам звідусіль, тобто Ви можете зайти в неї з будь-якого пристрою з будь-якої точки земної кулі. Тиснемо кнопку «Далі»

Слідуємо вказівкам установки Яндекс Диска

У цьому вікні нам пропоную пройти знайомство з програмою Яндекс Диск. Якщо хочете дізнатися все по докладніше, то натискайте кнопку «Далі». Я натиснув кнопку "Пропустити", оскільки в налаштуваннях програми немає нічого складного і цілком можна розібратися самому, після дізнаєтеся чому.

Після закриття попереднього вікна відразу ж з'явиться вікно де потрібно буде ввести логін і пароль для отримання доступу до Диску. Пароль і логін вводимо той же, що встановлений на електронній пошті Яндекса.

Після успішного входу, нам пропонують синхронізувати фотографії на комп'ютері з Яндекс Диском. Натискаємо на кнопку «Не зараз», так як краще потім самому закинути туди потрібні файли, які Ви там хочете зберігати.

Як бачимо у нас в комп'ютері з'явився окремий типу жорсткий диск, а також з'явилася додаткова папка на робочому столі і зображенням літаючої тарілки або Диска.

Як завантажувати файли на це диск запитаєте Ви ? Та дуже просто. Робиться це точно також як зазвичай Ви перекидаєте файли на своєму комп'ютері з однієї папки в іншу. Точно також і працює яндекс диск. Просто відкриваєте Мій комп'ютер і там Ви побачите картинку з літаючою тарілкою, відкриваєте його і просто перетягуєте туди потрібні Вам файли.

Ось в принципі і Все. Тепер можна заходити з будь-якого пристрою з будь-якої точки країни і переглядати свої завантажені фотографії або відеоролики або документи або там ще що-небудь, що Вашій душі буде завгодно. Тепер Ваші файли будуть у повній цілості. На цьому все. Не забувайте ставити лайки і ділитися статтею з друзями.

Немає коментарів:

Дописати коментар