28.02.14

Огляд ноутбука Apple MacBook Pro with Retina display

Якщо вам потрібен справжній «комп'ютерний монстр», в якому буде поєднуватися як потужність, так і його витонченість і краса - кращого за новий MacBook Pro, напевно, ви нічого не знайдете. І це цілком обгрунтовано. Коли ми відкрили коробку з ноутбуком, перше, що спало на думку : змінюватися може все, але тільки не любов Apple до акуратності і витонченості . Все лежало у своїх відсіках, нічого не бовтається і не їздить по коробці . Жодних зайвих дисків, папірців і проводів. Включив, зарядив (якщо треба) і в бій!
Коли дивишся на новий MacBook Pro зверху, то ніякої різниці між попередніми поколіннями особливо не помічаєш. Але варто тільки відвести свій погляд на бічну грань і відразу: «ось це так! ..» - Ще не відкривши його, щоб насолодитися дисплеєм Retina, починаєш захоплюватися його товщиною. Дизайнери Apple втілили новий MacBook Pro якраз таким, яким його хотіли побачити мільйони: тонким і красивим.  

Він тонкий . Хоча ні, давайте не будемо собі брехати : він дуже тонкий . Ми всі звикли вважати, що еталон для всіх Ultrabook'ів - це MacBook Air. Звичайно, його старший брат не зовсім дотягує до подібних розмірів, але все ж його сміливо можна приписати до цього сегмента ринку (не варто забувати, що відмінність характеристик Air і Pro, м'яко кажучи, принципова і це не могло не позначитися на розмірах). Мало того, що MacBook Pro абсолютно несподівано вривається в новий сегмент ринку, якщо його порівнювати навіть з новими «Pro'шками» без дисплею Retina , то вони на його фоні меркнуть і виглядають не такими вже й новими . 

Виконання найдрібніших деталей просто на висоті, втім, як і завжди у Apple. У нового MacBook Pro нарешті прибрали оптичний привід SuperDrive. Доводити, що «привід потрібний, як же без нього» - немає жодного сенсу. CD і DVD-диски - це минуле століття і від цього треба йти. Два порти Thunderbolt, два порти USB 3.0 і порт HDMI дозволять вам підключити все необхідне обладнання - починаючи з зовнішніх моніторів і закінчуючи швидкісними дисковими масивами.

Найцікавіше для нас, як і для наших читачів було дізнатися швидкість запису інформації на жорсткий диск і її читання . Щоб не показувати вам порожні цифри, які окремо, напевно, нічого не скажуть окрім як : «ого, багато», - ми вирішили порівняти цифри, які видав нам новий MacBook Pro c цифрами, які показав нам наш iMac ( i5 2,5 ГГц, 4 ГБ , 500 ГБ, AMD 6750M ) . І ось що вийшло ...iMac vs Pro
Зліва ви бачите « спідометр » для iMac, праворуч - MacBook Pro with Retina display . Говорити, напевно, нічого й не треба : цифри самі за себе все говорять. Швидкість і читання, і запису інформації відрізняється практично в чотири рази. Скажу чесно : такий результат перевершив всі наші очікування.Далі , на прохання наших читачів , ми перевірили комп'ютер за допомогою програми Geekbench. Для наочності ми знову ж показуємо результати в порівнянні з нашим iMac .
Результат MacBook Pro перевершив результат iMac на 4675 очок. Навіть якщо вам ні про що не говорить ця цифра, просто задумайтеся : 4675 очок - це більше половини всіх очок нашого iMac. 

Результати тестування дійсно вражають, з цим не посперечаєшся. Якщо порівнювати цей MacBook Pro з MacBook Pro минулого покоління, то продуктивність зросла до п'яти разів при імпортуванні фото в Aperture, до 1,3 рази при використанні Final Cut Pro X, до 4 разів для дискових операцій і до 1,5 рази при використанні Motion 5. Вельми непогані результати, чи не так?
 

В Україні його ціна коливається в межах від 13 000 грн і до 35 000 грн
Але він того вартий! 

Немає коментарів:

Дописати коментар