21.02.14

Як перейменувати локальний диск?

Як перейменувати локальний диск і призначити букву яку мені потрібно? Найпростішою порадою від мене буде - не міняйте ніколи букву системного розділу - Диска ( С :), інакше ви не зможете завантажити операційну систему. Редагування файлу BOOT.INI в цьому випадку , вам не допоможе, а от перейменувати будь-який локальний диск можна, наприклад диск ( D :), але після перейменування у вас з'явиться трохи проблем, наприклад програми або ігри на даному томі не запуститься з ярликів на робочому столі, вам доведеться зайти в папки програм і заново відправити ярлики на робочий стіл і ін 

Як перейменувати локальний диск?
 Наведу ще один приклад, у вас на диску ( D :) можуть перебувати образи ігор, емульовані вами в програмі DAEMON -Tools, після призначенням диску іншої літери, створений віртуальний дисковод не знайде ці образи, вам доведеться вручну прописати шлях до їх місцезнаходження. Варіант такий : у програмі Adobe Premiere Pro папка з тимчасовими файлами дуже велика і багато хто просить перенести її з диска ( С :) , де вона знаходиться за замовчуванням на диск ( D :), природно після перейменування локального диска (D :) програма ці файли без вашої допомоги не знайде .Багато проблем буде після призначення іншої літери вашому DVD -рому, вас очікують неприємності з програмою Nero і не тільки, як їх вирішити, окрема тема для іншої статті.І таких несподіванок може бути багато, тому перед призначенням диску іншої літери добре подумайте. Давайте наприклад спробуємо перейменувати локальний диск ( Н :), зайдемо в "Управління комп'ютером" під обліковим записом адміністратора клацнемо правою кнопкою миші в лівій частині вікна на Управлінні дисками. Виберемо диск, який ми хочемо перейменувати і клацнемо на ньому правою кнопкою миші, у меню виберемо "Змінити букву диска" або "шлях до диска"


 Далі призначимо потрібну нам букву, натискаємо змінити

 Вибираємо букву диска наприклад (Y :)
 І ось ми з вами бачимо попередження, що зміна букви диска може зробити запуск деяких програм неможливим, ми до цього готові, погоджуємось і тиснемо "Так".
*вибачте за зображення, на яких все на російській

Немає коментарів:

Дописати коментар