25.02.14

Навушники Noontec: коли клон кращий, ніж оригінал

Навушники Noontec зацікавили мене давно. На поважному ресурсі Innerfidelity вийшов огляд, в якому їх звук хвалили й називали одними з кращих серед навушників в ціновому діапазоні до 100 доларів, що дивно для моделі, за зовнішнім виглядом яка є практично повним клоном Beats.
Заглавная картинка
Великий і різноманітний ринок підроблених «бітців»: варто зайти на будь-яку інтернет-барахолку і відразу переконуєшся в цьому. Тисячі продавців нахвалюють свій товар, обіцяючи за невелику ( а іноді і велику ) суму «повністю аналогічну копію». Деякі, правда, взагалі не заморочуються і намагаються продавати підробки під виглядом оригіналу з відповідною ціною . Серед різноманітних реплік трапляються і відверто невдалі рішення, що розпадаються на запчастини через 3 дні використання, і екземпляри дивні тим, що перевершують оригінал за всіма параметрами, чомусь наполегливо копіюючи зовнішній вигляд ( саме до них і належить продукція Noontec ) .Саму компанію Noontec можна назвати зовсім вже новачком на ринку. Вони досить довго виробляють широкий асортимент чохлів, колонок і акумуляторів для смартфонів і планшетів всіх марок. Вчасно зорієнтувавшись «звідки вітер дме», вони вирішили розширити свій асортимент і навушниками. Не знаю, що рухало компанією у виборі дизайну, оскільки вони досить помітно копіюють Beets, але підозрюю що точно не тільки для наживи, оскільки вони не скопіювали головного - низької якості "бубнячого" звуку оригіналу. Мені здається, що не останню роль зіграла дорожнеча прес-форм і роботи дизайнерів, необхідних для створення «принципово нового продукту » і в Noontec в якості пробної кулі вирішили зробити навушники в добре відпрацьованому корпусі. 
Zoro 
Базова, недорога (близько 70 доларів) модель компанії, яка власне і принесла їй популярність . В цілому дизайн навіть можна особливо не описувати, так як він всім знайомий. Металева пластина - підстава, повністю закрита глянцевим пластиком, на подив погано збирає подряпини. Конструкція одночасно практична і непогано виглядає . Виробники повідомляють, що використовували високоякісний пластик, стійкий до появи потертостей і подряпин. За тиждень тестів я, звичайно, цього перевірити повною мірою не зміг, але відгуки в Інтернеті підтверджують дану заяву . Зрозуміло, при недбалій експлуатації зіпсуватисяся може все, але в ході звичайного повсякденного використання «Зоро» нічого не загрожує . Коробка у всіх Noontec зроблена як антипод серії Beats - білий картон, чорні написи, відсутність непотрібних портретів, все виглядає легко і майже повітряно .Найслабкіше місце у багатьох навушників - це кабель. Тому в даній моделі він змінний, підключається в лівий навушник звичайним штекером 3,5 мм, так що знайти заміну при необхідності не складно ( або перетворити навушники в гарнітуру ). У комплект поставки також входить приємний чохольчик для перенесення. Взагалі , завдяки складним всередину дужкам, ці навушники займають мало місця, будучи непоганим аксесуаром для мандрівників. Випускається ця модель в трьох традиційних кольорах: чорному, білому і червоному. По конструкції навушники накладні, вони не охоплюють все вухо, а лягають на нього зверху . Тому до матеріалу амбушюр вимоги підвищені . І Noontec тут показують себе з кращого боку, наповнювач використовується м'який, штучна шкіра дуже якісна, тому посадка вельми комфортна. Неабиякою мірою цьому сприяє і хитна підвіска чашок . Сила притиску у Zoro менше ніж у їхніх іменитого конкурента, і це також йде на користь комфорту . 
Noontec Zoro
 Звукоізоляція навушників - середня, для метро вони навряд чи підійдуть, хіба що ви сильно підкрутите гучність, ризикуючи слухом.Зрозуміло, головне в навушниках - звук . І це той аспект, завдяки якому Zoro не залишають від оригіналу каменя на камені . Більш того, Zoro є однією з кращих моделей в сегменті до 100 доларів серед того, що я чув, конкуренцію їм може скласти тільки Creative Aurvana Live !  Решта програють. У « Зоро » у звучанні зроблено акцент на бас, але він помірний. Тут немає гулу, немає розмазаність, бас відіграється детально, вельми ударно і в більшості випадків залишається на своєму місці, не налізає на середину діапазону. Завдяки цьому, СЧ і ВЧ також радують слухача непоганий опрацюванням . Якщо відкинути ціну, то саме посилений бас не дає назвати навушники по- справжньому універсальними . Але розумні хлопці в Noontec це врахували і випустили наступну модель ...Noontec Zoro HD 
Noontec Zoro HD

Noontec Zoro HDПереплативши близько 10 доларів, ви отримуєте зовні такі ж навушники, в тих же трьох кольорах, з відмінностей у цієї моделі можна назвати мікрофон на кабелі, що дозволяє використовувати їх в ролі гарнітури і, звичайно, звук.

Noontec Zoro HD 
Прибравши акцент на НЧ, Noontec зуміли розкрити весь потенціал випромінювачів . Слухаючи їх, періодично сумніваєшся в тому, що це закриті накладні навушники з ціною менше 100 доларів: їх звучання рівне, детальне, з непоганим ефектом об'єму і без сильно помітних проблем. Заради справедливості зазначу, що невеликі проблеми все ж є, але з урахуванням ціни чіплятися до них - нерозумно.

Немає коментарів:

Дописати коментар