02.03.14

Зависання комп'ютера

    Процесор, відеокарта, жорсткий диск, блок живлення і сама материнська плата при перегріві можуть працювати ненадійно і викликати ефект зависання . Потрібно переконатися що :
  •      Отвори для вентиляції самого системного блоку повинні бути вільні.
  •     Кулер процесора не забитий пилом, і вільно обертається, іноді буває так, що його навіть не видно через справжньою курній шапки.
  •     Під кулером знаходиться радіатор, в разі необхідності, осередки радіатора теж потрібно звільнити від пилу.
  •     Кулер відеокарти також повинен бути вільним від пилу і вільно провертатися. Буває кулер блоку харчування неможливо зрушити пальцем через висохлої мастила підшипника.
  •     Іноді у користувачів встановлено в системному блоці кілька жорстких дисків і вони впритул стоять у кошику, це не правильно, між ними теж має бути відстань , при перегріві вінчестерів теж може відбуватися зависання комп'ютера
  •     Якщо на вашому комп'ютері недавно міняли процесор , варто подивитися в спеціальній програмі , наприклад Еверест, температуру вашого процесора , може вона завищена і тоді справа в недостатній кількості (або її надлишку ) термопасти між процесором і радіатором.
  •     Спробуйте зняти бічну кришку системного блоку і нехай комп'ютер попрацює так недовгий час, якщо зависання комп'ютера припиняться, значить справа знову ж таки в недостатньому охолодженні, значить в системний блок потрібно встановити ще два кулера на вдув і видув.
Продувку забитих кулерів слід виробляти потоком стисненого повітря. Далі слід спеціальною програмою перевірити температуру компонентів вашого комп'ютера і провести діагностику. Наприклад програма Everest покаже докладну інформацію про вашому комп'ютері : температуру пристроїв, як розподіляються програмні ресурси комп'ютера, зможе провести тестування продуктивності системи, наприклад оперативної пам'яті.Еверест можна налаштувати так, що при досягненні виставленого нами певного порогу температури яким-небудь компонентом системного блоку, комп'ютер буде сигналізувати нам і виключатися.Якщо в моєму випадку зависає комп'ютер, шукати причину потрібно не в системі охолодження, а наприклад у програмному забезпеченні, або в несправності оперативної пам'яті, дефекти модулів оперативної пам'яті обов'язково приведуть до зниження продуктивності і до зависання комп'ютера. MemTest - утиліта за допомогою якої можна провести перевірку оперативної пам'яті на присутність помилок і швидкість записування та зчитування даних.Несправність жорсткого диска теж може бути причиною зависання, довгий процес запису інформації на жорсткий диск, раптова втрата файлів, і періодично виникає «синій екран», відкладені помилки запису, дивні щиглики і скрипи супроводжуючі роботу жорсткого диска, все це ознаки швидкого виходу з ладу вашого " Харда " . Програма HDDScan видасть всеосяжну інформацію про вашому жорсткому диску.Шпигунські програми і віруси можуть створювати певну загрозу безпеки системи і також можуть істотно зменшити продуктивність комп'ютера і привести до зависання .

Забитий пилом радіатор процесора неминуче призведе до перегріву і зависання комп'ютера.

Немає коментарів:

Дописати коментар