08.03.14

Чим нетбук відрізняється від ноутбука?

Відмінність нетбука від ноутбука
Головна відмінність нетбука від ноутбука або ультрабука - це продуктивність і габарити комп'ютера, але перш, ніж розглянемо даний аспект, дамо короткі визначення всіх трьох напрямках мобільних комп'ютерів. Нетбуки можна назвати портативними комп'ютерами нижчого цінового сегмента. Наприклад, на нетбуці може бути відсутнім відео вихід, і підключити його до телевізора вже не вийде.

Нетбуки (netbook) - мобільний комп'ютер, основними якостями якого є мала вага, відносно низька вартість і невеликий екран і скромне оснащення системи. Термін «нетбук» був введений компанією Intel. Основні завдання нетбуків, - робота в офісних додатках і Інтернеті. Продуктивність нетбуків можна порівняти з продуктивність планшетних комп'ютерів. Ресурси систем, заснованих на нетбуках обмежені, тому робота у «важких» додатках буде дуже ускладнена. Теж саме стосується і ігор. Зате, нетбук можна взяти з собою, без проблем поклавши в сумку. У нетбуках немає DVD- RW приводу, їх функціонал зазвичай урізаний.
 
Ноутбуки (notebook) - портативний комп'ютер, від ідеї якого розробили нетбуки і ультрабуки.  
 Сьогодні на ринку ноутбуки представлені дуже широко. Вже досить давно, їх конкурентами є нетбуки, а також відносно нові напрями - планшети і ультрабуки. Проте, ноутбук є одним з найпоширеніших мобільних комп'ютерів. Переваги ноутбуків - широкий розкид цін, що залежать в від конкретних характеристик. Хороший ноутбук повинен бути потужнішим, ніж нетбук.
Причому, сучасні технології дозволяють підібрати модель за вагою та ергономічністю, що часто відіграє основну роль у виборі між нетбуком і ноутбуком. Існує цілий підклас ноутбуків - субноутбуки (subnotebook). Це легкі, вагою від 1 -го до 2-х кілограм ноутбуки, що мають екран розміром до 13,3 дюймів, і що володіють повною продуктивністю, в порівнянні з нетбуками. Отже, різниця начебто зрозуміла, але з'явилися ульрабуки . Що за звір такий?
 
Ультрабуки (ultrabook) - це різновид субноутбука, яка володіє ще меншими габаритами, в основному товщиною корпусу (не більше 21 міліметра), і вагою (не більше 1,8 кг без важкого дроти живлення :)) . Зазвичай, продуктивність від цього не страждає, тому ультрабук не сильно відрізняється від звичайного субноута. Термін і концепцію ультрабука також придумала компанія Intel.

Варто зауважити, що сьогодні ринок мобільних комп'ютерів пропонує масу моделей від провідних виробників: Acer, Apple, ASUS, DELL, HP (Hewlett -Packard), Lenovo, MSI, Samsung, Sony, Toshiba. При покупці, радимо почитати відгуки про обрану вами модель. Сподіваємося, Вам сподобалася наша стаття, і тепер стало ясно, що краще нетбук або ноутбук.

Немає коментарів:

Дописати коментар