05.03.14

Де знаходиться файл hosts? Для чого він використовується?

Де знаходиться файл hosts? Я не можу зайти на багато сайтів, в основному антивірусних програм, знайомі кажуть, що у мене на комп'ютері вірус, і проблеми через нього. Антивірус у мене регулярно оновлюється, чув у Windows XP, є файл hosts і якщо його належним чином відредагувати, то проблема піде, але якщо зробити це не правильно, інтернет зовсім пропаде, чи не підкажете де він знаходиться і як його редагувати?Де знаходиться файл hosts?
    
Примітка: Хочете знати як використовують даний дуже важливий файл вірусні програми, а так само, як зможете використовувати цю секретну зброю ви самі і для хороших цілей. Що робити, коли файл hosts зовсім відсутній в системі або у вас виявилося два файли hosts . Що робити коли у вас не відкриваються сайти : "VK" , "MAILRU", "OK"?
 У Windows XP і в Windows 7, є дуже маленький і хороший файл, за допомогою якого можна керувати вашим інтернет серфінгом, переважна більшість користувачів персонального комп'ютера не знають про нього, а якщо і знають, то вважають за краще обходити його стороною через острах зробити щось не так, цей файл  має назву hosts . Навіщо він потрібен ?

    
Коли ви вводите в адресний рядок браузера назву сайту , наприклад - VK.COM, знайте, що розташований в Інтернеті спеціальний DNS-сервер, тут же перетворює назву 
VK.COM в набір цифр, який є унікальною для кожного сайту IP-адресою, до, наприклад, для mail.ru це 94.100.191.204 . Так як інтернет сервер, де розташовується сайт mail.ru, не містить назв, а містить одні лише цифри, назви спеціально придумані для нас з вами, що б ми їх простіше запам'ятовували. Файл hosts потрібен для прискорення роботи в інтернеті шляхом обходу звернення до DNS сервера, тобто якщо ми з вами пропишемо у файлі hosts таку інформацію 94.100.191.203 mail.ru, то сайт mail.ru буде у нас завантажуватися безпосередньо, в обхід DNS- сервера. Але прописати потрібно все правильно, інакше ви взагалі нікуди не потрапите або потрапите не туди. Ось це "не туди " і використовують творці вірусних програм. Тепер про все докладніше!Найголовніше потрібно запам'ятати те, що запит до файлу hosts у всіх браузерів, має пріоритет перед зверненням до DNS-серверів. Простими словами, будь-який браузер перед вашим запитом, завжди дивиться інформацію, що знаходиться у файлі hosts .Наприклад , якщо у файлі hosts прописати замість 94.100.191.203 **il.ru іншу інформацію, наприклад 217.20.158.94 **il.ru , то ми набравши в будь-якому браузері m**l.ru , замість поштового сервісу m**l.ru , потрапимо на сайт "B" , так як IP -адреса 217.20.158.94 є адресою сайту "B ".Будь системний адміністратор, та й простий користувач, повинен охороняти файл hosts, як зіницю ока. Тепер про віруси .Вирусорозповсюджувач можна сказати з задоволенням застосовують файл hosts в своїх цілях. Вірус потрапляючи на комп'ютер користувача, часто змінює файл hosts, тому при проблемах з доступом до будь-яких сайтів, в першу чергу потрібно перевірити свою машину на присутність шкідливих програм, а потім повертати файлу hosts первозданний вигляд.Знаходиться файл hosts за адресою С:\windows\system32\ drivers\ etc\hosts, де ( С :) буква системного розділу, саме цей файл вирішує які сайти гідні вашої уваги, а які ні.Файл hosts може бути прихований, що б побачити його, потрібно включити в системі відображення прихованих папок і файлів. Комп'ютер->Упорядкувати - >Параметри папок і пошуку - > Вид , далі прибираємо галочку з пункту "Приховувати захищені системні файли", а відзначаємо пункт "Показувати приховані файли і папки і диски".

Відкривається файл hosts подвійним клацанням правої миші, при пропозиції вибрати програму для відкриття файлу вибираємо Блокнот. Відредагувати файл hosts можна за допомогою блокнота.

Немає коментарів:

Дописати коментар